SAS har medvind

BBJ_HB_JJA_44C_Exterior_01-300x168LUFTFART: Aktiekursen steg igen i går med over fire procent, den ny langrute til Houston går over forventning, og oliepriserne rasler ned.

Aktionærernes tro på SAS i øjeblikket er overraskende stor. I den seneste tid er aktiekursen steget med over 25 procent, og i går blev det til endnu en nøk opad med 4,4 procent.  Nu er det meste af tabet i år hentet, og der resterer kun en halv snes procent for at komme på niveau med afslutningen af sidste år.

Den egentlige grund er bl.a. en opjustering fra en international bank, men nok så meget, at olieprisen fortsætter med at falde. I går besluttede OPEC landene at fastholde produktionen, og det tyder på nye prisfald. Prisfaldet har for længst overhalet tabet ved dollarstigningen.

I følge enkelte analytikere har det også hjulpet, at koncernchef Rickard Gustafson antydede i JP Erhverv, at det kan blive nødvendigt at antage mere udenlandsk arbejdskraft, hvis der ikke sættes en stopper for andre konkurrenters udflagning. Det har han nu gjort før, men det er bestemt en nødløsning, som han og SAS ikke ønsker.

Endelig bragte Aftenposten i Norge historien om, at businessruten fra Stavanger til Houston med PrivateAir går over forventning. Det er blevet en god forretning.