SAS-kabineansatte strejker igen

SAS Crew kabine stewardeseFLYSELSKABER: De kabineansatte hos SAS i Danmark har fredag formiddag igen nedlagt arbejdet – de er utilfredse med SAS’ ageren i forbindelse med SAS’ tvangsoverførsler af kabineansatte til Cimber. I tirsdags nedlagde de kabineansatte arbejdet i fem timer i Københavns Lufthavn – selv om fagforeningen, CAU, opfordrede til at genoptage arbejdet.

CAU, Cabin Attendants Union, og SAS er meget uenige inden SAS 1. marts tvangsoverfører ca. 140 kabineansatte fra SAS i Danmark til det nye Cimber-selskab. Det får 250 ansatte, hvoraf 25 er administrative ansatte, oplyser SAS til standby.dk.

Forleden brød forhandlinger mellem parterne sammen. Det vil CAU’s bestyrelse informere om – på opfordring fra medlemmerne – på medlemsmøde i dag, fredag, kl. 9.

Pressechef i SAS Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, vil ikke uddybe, hvad der skiller parterne: ”Status er, at vi har lagt et forslag på bordet, hvor vi tilbød, at medarbejderne kunne komme over i Cimber under de vilkår, vi har i SAS, i et til to år.”

Trine Kromann-Mikkelsen understreger, at SAS fortsætter med virksomhedsoverdragelsen som planlagt. Hun tilføjer: ”De SAS-medarbejdere, der skal arbejde i Cimber 1. marts, får deres sædvanlige vilkår med sig.”