SAS klar med jubilæumsfly

sas 70 års fly Boeing B737LUFTFART: SAS har i år 70 års jubilæum og har i den anledning særmalet en norsk B737, som skal flyve det kommende år.

”I år fejrer SAS 70 år i luften, og det vil vi markere over for vores passagerer. Derfor har vi nu fået et særligt bemalet jubilæumsfly,” siger SAS pressechef i Danmark, Mariam Skovfoged.

Det jubilæumsbemalede fly er en norskregistreret Boeing B737-800 /LN-RGI. Det flyver på norsk indenrigs, i Skandinavien og i Europa. Jubilæumsflyet har base på Arlanda-lufthavnen i Stockholm og har plads til 181 passagerer.

Den 1. august 1946 så starten på Scandinavian Airlines System, SAS, via sammenlægning af de norske, danske og svenske nationale flyselskaber. Samme år, 17. september, fløj 28 indbudte gæster med første afgang med SAS DC-4 Dan Viking fra Stockholm til New York. Rejsen tog 25 timer – med mellemlandinger i København, Prestwick i Skotland og canadiske Gander på Newfoundland, oplyser SAS.

De seneste 12 måneder har SAS åbnet nye ruter fra Skandinavien til Hong Kong, Los Angeles og Boston, og en direkte rute åbnes både fra København og Oslo til Miami i september.

De tre skandinaviske regeringer ejer 50 pct. af SAS, 3/7 er svensk, mens Danmark og Norge hver har 2/7. Resten ejes af andre aktionærer.