SAS-lounge til største kundeområde

SAS’ nye indenrigslounge i Oslo Lufthavn åbner på mandag, 2. juni.

SAS’ nye indenrigslounge i Oslo Lufthavn åbner på mandag, 2. juni.

FLYSELSKABER: ”SAS skulle have haft denne lounge for længe siden,” siger SAS, hvis største passagerområde er norsk indenrigs. Mandag åbner SAS 300 m2 stor lounge i Oslo Lufthavns indenrigsterminal. SAS ville gerne have haft større lounge.

(Oslo, standby.dk) ”Vi har arbejdet hårdt for at få samme løsning som i Københavns Lufthavn med en stor lounge. Indenrigs i Norge er samlet SAS’ største forretningsområde, i alt flyver 25 pct. af alle SAS-passagerer på norsk indenrigs. SAS har 16 indenrigsruter i Norge.”

Det sagde SAS’ vicepræsident for Product Management og produktudvikling, Snorre Andresen, forleden til standby.dk, da SAS præsenterede sin flotte nye lounge i indenrigsafdelingen af Oslo Lufthavn. Loungen er på 300 kvadratmeter og har plads til 112 gæster; SAS ville gerne have haft lounge mindst 200 m2 større.

Af SAS 10 mio. årlige passagerer i Norge flyver de 6 mio. på SAS indenrigsruter. SAS har 60 pct. af det norske marked for indenrigsflyvning, resten sidder primært hovedkonkurrenten Norwegian på.

40 pct. af alle SAS’ billetter bliver købt i Norge, 25 pct. i Sverige, 15 pct. i Danmark, resten sælges på SAS’ øvrige markeder i og udenfor Europa.

Adgang til den nye SAS-lounge i Oslo, har rejsende på Plus (den tidligere business class) samt indehavere af SAS’ bonuskort Guld og Diamant.

I alt har SAS 3,4 mio. EuroBonus-medlemmer, heraf en mio. i Norge – ca. hver fjerde nordmand er altså med i EuroBonus, EB. Indenfor de seneste 12 måneder har SAS fået 550.000 nye EB-medlemmer, heraf 190.000 fra Norge. I snit kommer der lige over 1.500 nye bonus-medlemmer hver dag!

”Den traditionelle tankegang har hidtil været, at lounger var noget til udenrigspassagerer. Men lounge-adgang er selvfølgelig også vigtig på et så stort indenrigsmarked som det norske; det er sammen med fast track noget af det højest prioriterede for vores premium-kunder. SAS i København har sit eget fast track; det tilsvarende her i Oslo bestyres af lufthavnsmyndighederne og 80 pct. af brugerne er SAS-rejsende.”

SAS har i forvejen to lounger på Oslo Gardermoen, begge i udenrigsområdet. Norwegian tilbyder ikke lounge-adgang.

Oslo Lufthavn havde sidste år 23,1 mio. passagerer og forventer i år 24 mio.