SAS lukker stationsafdelinger i jyske lufthavne

Aarhus lufthavn sas bagage flyFLYSELSKABER: Før nytår lukkede SAS sin stationsafdeling i Aalborg Lufthavn, det samme skete før påske i Aarhus, hvor medarbejderne blev overført til selve Aarhus Lufthavn.

”Vi havde SAS Ground Handling-medarbejdere i Aarhus Lufthavn, men som en del af processen om at outsource groundhandling, varetager Aarhus Lufthavn fremover dette for SAS. Derfor har vi sagt farvel til en række medarbejdere i Aarhus Lufthavn. Det er vi rigtig kede af, da de har været en del af SAS i mange år,” siger SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, til standby.dk

Og direktør for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, siger til standby.dk: ”Vi har overtaget passagerhandlingen for SAS, hvor Aarhus Lufthavn nu selv handler alle flyselskaber. De tre SGH-medarbejdere er nu som led i virksomhedsoverdragelse blevet ansat her i lufthavnen.

Peter Høgsberg tilføjer, at Aarhus’ lufthavn godt kunne bruge nogle flere passagerer, men at lufthavnen nu vil gøre mere opmærksom på sig selv.

”Mange potentielle kunder kender ikke mulighederne fra Aarhus Lufthavn, f.eks. Sun-Airs ruter til Stockholm, Gøteborg og Oslo,” siger Peter Høgsberg.

Aarhus Lufthavns største rute er SAS’ forbindelse til og fra Københavns Lufthavn med 200.000 rejsende om året. Sidste år havde lufthavnen i alt 430.000 passagerer.

Om der kommer nye ruter og flyselskaber er endnu ”for tidligt at sige, men vi arbejder på det,” siger Peter Høgsberg.