SAS nedlægger værkstedsbasen på Arlanda

værkstedsbasen arlandaFlyselskabet vil afskaffe store flyvedligehold på Stockholms Lufthavn. Den besked har fagforeningen Union modtaget med varslet om opsigelse af 150 teknikere og 50 mekanikere, hvis SAS gør alvor af planerne.

SAS er økonomisk presset og for nogle dage siden varslede datterselskabet SAS Ground Handling om planer, der kan berøre op til 99 stillinger.

Der går også rygter om, at den store værkstedsbase på Arlanda kan risikere at blive afviklet helt. Ifølge faglige kilder handler det i så fald ikke om at flytte vedligeholdet til Kastrup eller Gardermoen, men til et land med lavere lønninger, skriver travelreport.se.

Fagforeningens informationer indeholder ingen oplysninger om, hvornår afviklingen skal gennemføres, men ifølge bladet ’Transportarbetaren’ sker det i 2015.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.