SAS øger loungeadgang

sas lounge københavns lufthavnLUFTHAVNE: Mod betaling åbner SAS nu for, at rejsende på økonomiklassen, Go, kan købe adgang til selskabets lounger i og udenfor Skandinavien. Det er billigere via SAS’ hjemmesider end i loungerne. SAS har årligt over to mio. gæster i sine 15 lounger i 10 lufthavne.

De nye muligheder gælder selskabets lounger i København, Stockholm, Oslo samt Helsinki plus f.eks. Bruxelles, Chicago, Paris og New York.

Hvornår muligheden introduceres er forskelligt. Nogle sker fra i morgen, andre først fra september, oplyser SAS. Lounge-adgangen er afhængig af ledig kapacitet.

F.eks. kan der fra i morgen købes adgang til SAS-loungen i Arlandas Terminal 5 for 249 svenske kr., mens prisen er 199 svenske kr. hvis adgangen er booket online. SAS-loungen i Arlandas Terminal 4 åbner først for muligheden 31. juli. Også i Gøteborg gælder muligheden fra i morgen.

I Københavns Lufthavn, hvor SAS har sin største lounge, er prisen 210 kr. ved køb i loungen og 169 kr. via SAS’ hjemmesider. I Oslo lufthavn gælder det i udenrigsloungen også fra i morgen – priserne er 219 norske kr. i loungen og 179 via SAS’ hjemmesider.

I SAS’ nyeste lounge i norsk indenrigs i Oslo åbnes først for Go-adgang 1. september. Samme dato er gældende i SAS-lounger i Chicago, Newark-lufthavnen ved New York og Paris de Gaulle.

SAS’ nyeste lounge åbnede i maj i Oslo ”Indenrigs i Norge er SAS’ største forretningsområde, i alt flyver 25 pct. af alle SAS-passagerer på norsk indenrigs. SAS har 16 indenrigsruter i Norge,” sagde SAS’ vicepræsident for Product Management og produktudvikling, Snorre Andresen, til standby.dk, da SAS præsenterede sin nye lounge i indenrigsafdelingen af Oslo Lufthavn. Loungen er på 300 kvadratmeter og har plads til 112 gæster; SAS ville gerne have haft lounge mindst 200 m2 større.

Af SAS 10 mio. årlige passagerer i Norge flyver 6 mio. på SAS indenrigsruter. SAS har 60 pct. af det norske marked for indenrigsflyvning.

40 pct. af alle SAS’ billetter købes i Norge, 25 pct. i Sverige, 15 pct. i Danmark, resten sælges på SAS’ øvrige markeder i og udenfor Europa.

Adgang til den nye SAS-lounge i Oslo har rejsende på Plus (den tidligere business class) samt indehavere af SAS’ bonuskort Guld og Diamant. I alt har SAS 3,4 mio. EuroBonus-medlemmer. I snit får ca. 1.500 nye bonus-medlemmer hver dag!

SAS har i forvejen to lounger på Oslo Gardermoen, begge i udenrigsområdet. SAS forventer 1.000 gæster om dagen i indenrigsloungen i Oslo, oplyser Birgitta Sandhaag, Product Manager Lounge Product & Service

On Ground Product & Services til standby.dk

SAS har årligt over to millioner besøgende i sine 15 lounger i 10 lufthavne. De 15 SAS-lounger besøges i snit af ca. 6.000 rejsende om dagen, siger Birgitta Sandhaag.

SAS’ største lounge er de 3.000 kvadratmeter i Københavns Lufthavn, som i gennemsnit har 2.500 besøgende om dagen. 55 pct. af lounge-gæsterne har SAS EuroBonus Guldkort. Der er også lounge-adgang for indehavere af det finere Diamant-kort, samt passagerer som rejser på SAS business class (Plus).