SAS ramt af to strejker i Københavns Lufthavn

sas fly lufthavnFLYSELSKABER: Tirsdag havde SAS to overenskomststridige arbejdsnedlæggelser i Københavns Lufthavn. Først fra 900 bagagemedarbejdere i SAS Ground Handling – kort efter blandt de over 1.100 kabineansatte hos SAS i Danmark.

Efter fem timers fagligt møde genoptog SAS’ kabineansatte i Danmark arbejdet efter kl. 16. Mindst 25 fly blev aflyst. De kabineansatte er meget utilfredse med tvangsoverflytninger til Cimber.

I en kommentar til strejken blandt de kabineansatte sagde pressechef for SAS i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen: ”I fredags kom SAS med nyt forslag, om at beholde SAS-vilkår i Cimber. SAS står over for en ekstrem konkurrencesituation.”

Strejken hos SAS’ bagagearbejdere i Københavns Lufthavn begyndte kort før kl. 10 tirsdag formiddag og varede til ca. 13-tiden. SAS’ 900 bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn er ansat hos SAS’ handlingselskab, SAS Ground Handling, SGH, og organiseret i SAS Ground Handling-klubben, der hører under fagforeningen 3F.

Pressechef for SAS i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, sagde tirsdag formiddag til takeoff.dk: ”De strejkende i SGH er utilfredse med den vagtplan der trådte i kraft ved årsskiftet. Vi er dybt forundret over at de har nedlagt arbejdet og beklager generne overfor vores passagerer.”

Formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, sagde til takeoff.dk: ”Dette er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Jeg håber vores medlemmer vil genoptage arbejdet, problemet kan løses ved forhandlingsbordet.”

På sin hjemmeside skrev SAS Ground Handling-klubben i går, at der mandag var møde med SGH’s ledelse og SGH-klubben: ”Der blev 23. februar holdt et mæglingsmøde i forsøg på at opnå enighed i fortolkningen af byttevagtsaftalen. Dette var desværre ikke muligt, der blev derfor skrevet et uenigheds referat, hvor det nu er muligt at viderefører sagen i det fagretslige system.”

”Byttevagtsordningen har eksisteret i over 50 år. Klubben ser byttevagtsordningen som “hjerteblod,” da en byttevagtsordning nedbringer ulempen ved skifteholdsarbejde.”