SAS skruer op for aktiesalget

Kun få timer efter den officielle lancering af et aktiesalg på en milliard svenske kroner (766 millioner danske kroner) valgte SAS onsdag aften at forøge salget.

”På grund af stærk interesse har SAS besluttet at øge størrelsen af det potentielle aktiesalg til cirka 1,25 milliarder svenske kroner (957 millioner danske kroner)”, skriver SAS i en meddelelse onsdag aften. Den oprindelige lancering af aktiesalget kom fire timer tidligere.

Det er stadig planen at sælge op mod 66 millioner nye aktier, hvilket SAS fik tilladelse til på en generalforsamling. Det svarer til omtrent 20% af den nuværende aktiekapital, og ved onsdagens lukkekurs på 19,80 danske kroner svarer det til et loft på 1.307 millioner danske kroner, skriver business.dk.

Blandt de store aktionærer støtter den danske stat kapitaludvidelsen og vil derved bevare sin ejerandel på 14,2%. Den svenske og den norske stat vil derimod lade sine andele reducere, har flyselskabet tidligere meddelt.

SAS har tidligere oplyst, at det vil bruge provenuet til at nedbringe omkostninger for at fremtidssikre selskabet.

”Den nye kapital kan være med til at nedbringe omkostningerne bl.a. til fornyelse af flyflåden, lån, der udløber, og muliggøre en indløsning af præferenceaktier. Med en ny egenkapital kan vi få bedre vilkår for vores lån, investeringer og præferenceaktier”, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark.

SAS ønsker udvidet aktiekapital

SAS øger på Tyskland

SAS overvejer ny kæmpe flyordre

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.