SAS spås begrænset levetid

Ifølge nyhedsbureauet Direkt skriver finanshuset Citigroup, at luftfartsbranchens indtjening i 2. kvartal i år bliver op til 75% lavere end det var tilfældet for den tilsvarende periode sidste år, skriver business.dk.

Udsigterne for de enkelte flyselskaber er dybt alvorlige – ikke mindst for Alitalia og SAS, som ikke spås mange overlevelsesmuligheder fordi analytikerne ikke tror på, at selskaberne har tilstrækkelige midler til at klare de kommende to år.

 

I kommentaren hedder det blandt andet, at det vil blive nødvendigt for SAS at gennemføre store frasalg, herunder de 20% af aktierne i British Midland, for at skaffe tilstrækkelig kapital til at overleve.

På Citigroups positivliste optræder flyselskaber som Lufthansa, British Airways, Aegean og Easyjet, som ventes at klare sig pænt i 2. kvartal.

 

På den negative side fremtår Alitalia som absolut konkurstruet trods flere stærkt kritiserede regeringstilskud.

Premierminister Silvio Berlusconi har forsikret, at Alitalias fremtid og kapital er på plads, men der mangler en klar redningsplan før analytikerne eventuelt lader sig overbevise om selskabets overlevelsesevne.

Skrevet af Flemming Juul