SAS stadig interesseret i Estonian Air

SAS er stadig interesseret i det baltiske marked for flytrafik, og den skandinaviske carrier går nu målrettet efter at opnå aktiemajoriteten i estiske Estonian Air. Meldingen kommer til baltiske medier efter at SAS i sidste uge officielt satte sin 47 % store aktiepost i lettiske airBaltic til salg, angiveligt fordi SAS har opgivet at kunne få aktiemajoriteten i dette flyselskab.

Chef for Investor Relations i SAS, Sture Stolen, sagde fredag til baltiske nyhedsbureauer, at strategien stadig er klar, at man vil være majoritetsaktionær i Estonian Air, men at udfaldet reelt afhænger af den estiske regering. SAS har 49 % af aktierne i det estiske flyselskab, mens den estiske regering har 34 %. De sidste 17 % af aktierne ejes af investeringsbanken Cresco.

Sammenlignet med airBaltic er Estonian Air en forholdsvis beskeden aktør på det samlede baltiske marked for flytrafik. Det estiske flyselskabs flåde består for øjeblikket af otte fly, mens airBaltic, til sammenligning, har en flåde på op mod 50 fly.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.