SAS svenske pilotstrejke fortsætter

sas piloterForhandlingerne mellem piloternes fagforening og arbejdsgiveren er brudt sammen og strejken blandt SAS svenske piloter fortsætter, med titusinder af strandede rejsende.

I dag regner SAS med 240 aflyste afgange, hvilket rammer 25.500 rejsende: ”Alle hvis fly aflyses får en SMS. Vi informerer også via hjemmesider og sociale medier, via vores kundetjenester og i lufthavnene”, siger SAS pressechef Fredrik Henriksson til TT.

SAS forsøger at hjælpe kunder, som ikke selv arrangerer transport på egen hånd, med at ombooke rejsen. Bl.a. andet tilbydes busrejse fra Arlanda til Københavns Lufthavn, skriver SAS på Twitter.

Endnu ved ingen, hvornår strejken kan være ovre, men SAS forbereder sig på at kunne gå i gang med normal trafik, så snart parterne kommer overens.

”Mange fly er ikke der, hvor de skal være da piloterne gik i strejke fredag aften. Men vi arbejder nu med at få så mange fly som muligt hjem for at kunne komme i gang med fuld produktion så snart det sker”, siger Fredrik Henriksson.

SAS kommunikationsdirektør Karin Nyman: ”Vi er bedrøvede og meget skuffede over, at Svensk Pilotförening igen har sagt nej til mæglernes forslag”

Forhandlingerne fortsatte til sent på natten, men parterne lykkedes ikke med at blive enige. Arbejdsgiversiden mener at have gået langt i forhandlingerne og synes at Svensk Pilotförening (SPF) stiller urimelige krav.

”Vi vil finde en løsning så snart som muligt, så vores medlemmer kan gå i arbejde igen. Men vi kan ikke acceptere en aftale som fastholder de kraftige forringelser, vores medlemmer har levet med de seneste år”, siger Peter Larsson, talsmand for SAS-piloterne i SPF.

Ifølge SPF er der ikke aftalt nye forhandlinger i dag.