SAS-uheld tredje kollision på kort tid i amerikanske lufthavne

newarkplanesbumpsasSAS-flyet, der i går snittede et mindre fly i Newark-lufthavnen, er netop nu på vej med passagerer til Oslo. Uheldet betød blot to SAS-aflysninger.

Det Airbus A330-fly fra SAS, Flight 908, der i går snittede et mindre fly fra ExpressJet, Flight 4226, er netop nu på vej til Oslo.

”Der er passagerer på flyvningen, som er godkendt af Airbus-fabrikken og myndighederne,” oplyser SAS’ pressechef i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, til takeoff.dk

SAS-flyet lander tre timer forsinket i Oslo – og kommer derfor også til at flyve tre timer forsinket fra Oslo i dag til Newark ved New York.

SAS måtte efter uheldet aflyse flyvningen i går fra Newark til Oslo og flyvningen fra Oslo til New York.

SAS-flyet med 252 ombord kørte bag ExpressJet’s Embraer-fly, der havde 31 passagerer og som skulle til Nashville. Begge fly var på vej mod startbanen, da uheldet skete. Hændelsen undersøges nu af de amerikanske myndigheder, National Transportation Safety Board.

Reuters skriver, at det var tredje gang på tre måneder, at to fly rammer hinanden i amerikanske lufthavne. I marts ramte to fly fra Southwest hinanden, da de blev skubbet fra deres gates i Detroits Metropolitan-lufthavn.

En uge tidligere ramte en Air India Boeing 777 en JetBlue Airways Airbus A320, da de skulle mod startbanen i New Yorks JFK-lufthavn.