SAS vil sælge sine airBaltic-aktier

Årsagen til, at SAS vil af med sin aktiepost på 47,2% er, at den lettiske regering har besluttet at opgive en privatisering af selskabet. Det betyder ifølge SAS koncernchef Mats Jansson, at SAS ikke kan få aktiemajoriteten i selskabet.

 

På pressemødet torsdag i forbindelse med forelæggelse af SAS’ kvartalsregnskab, sagde Mats Jansson, at SAS ikke ønsker at ’sidde i bagsædet’ og derfor vil af med aktieposten snarest muligt.

 

I løbet af kort tid skal der holdes møde med den lettiske transportminister om sagen, og det kunne se ud til, at den lettiske regering er eneste mulige køber, fordi ingen i øvrigt kan være interesseret i en aktiepost, som ikke kan udvides til en aktiemajoritet.

Det kan komme til at betyde, at SAS kommer til at konkurrere hårdt med airBaltic om det baltiske marked, som Mats Jansson beskriver som vigtigt for SAS.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.