Illustration af hvordan det kommende Soudah Peaks i Saudi-Arabien blandt andet kommer til at tage sig ud. Illustration: Soudah Development.

Saudi-Arabien på vej med ny turistattraktion

Det kommende resortområde Soudah Peaks i det sydvestlige Saudi-Arabien bliver endnu et projekt i landets 2030-Vision om at tiltrække millioner af årlige udenlandske turister.

Den saudiarabiske kronprins og landets premierminister, Mohammed bin Salman, også kaldet MBS, har igen præsenteret en masterplan i sine omfattende bestræbelser på at tiltrække stadig flere udenlandske turister.

Denne gang drejer det sig Soudah Peaks i den sydvestlige del af landet. Det luksuriøse turistresort, der forventes endeligt fuldført i 2033, opføres i et bjergrigt område i tre kilometers højde over havet.

Soudah Peaks bliver finansieret af den stenrige statslige saudiske Public Investment Fund (PIF), der har fokus på at få mere turisme til landet.

Soudah Peaks forventes fuldt udbygget i 2033, at have omkring 2.700 hotelværelser supplereret med 1.336 villaer, luksushytter og så videre. Fase et af Soudah Peaks forventes at åbne i 2027.

Særlige ophold
MBS siger i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med præsentationen af Soudah Peaks, at det kommende store resortområde Soudah Peaks vil tilbyde en ny æra indenfor bjergturisme med unikke overnatningsmuligheder kombineret med den ellers uberørte, bjergrige natur.

“Soudah Peaks vil blive en betragtelig udvidelse af vores turismetilbud og placere vores kongerige endnu mere på det globale turismekort,” siger kronprinsen.

Saudierne forventer, at Soudah Peaks, fuldt udbygget, vil kunne tiltrække op mod to millioner årlige turister. Soudah Peaks opdeles i seks zoner. Hver vil de tilbyde verdensklassefaciliteter med overnatningsmuligheder i for eksempel luksushoteller, resorts, hytter og villaer samt underholdning og kommercielle attraktioner med fokus på områder som sport, adventure, wellness og kultur.

Turismen skal give én million arbejdspladser
Saudi-Arabien har sin omfattende Vision 2030-plan om at gøre landet mere uafhængig af indtægter fra olien, og i stedet udvikle en storstilet turisme- og rejseindustri. Med enorme investeringer i sin turistindustri vil saudierne øge indtægterne i sit bruttonationalprodukt fra turismen fra i dag tre til 10 procent i 2030. Saudi-Arabien håber, at man i 2030 har 100 millioner årlige turister og at de skaber en million arbejdspladser.

Udviklingen af saudisk turisme skal tiltrække også ikke-muslimske turister fra hele verden og tage konkurrencen op med konkurrenter i andre lande i regionen, blandt andet de Forenede Arabiske Emirater med for eksempel Abu Dhabi, Dubai og Ras al Khaimah samt Qatar.

 

Relaterede artikler:

”Nogle synes ikke vi ikke bør rejse til Saudi-Arabien”

Hilton firedobler antal hoteller i Saudi-Arabien

Saudi-Arabien viste flaget for danske rejsebureauer