Fra næste år leverer Scandic opladningsstrøm til elbiler på alle kædens foreløbig 27 danske hoteller; Scandic er på vej med yderligere fire hoteller i Danmark. Her tankes der strøm på Scandic Sydhavnen; pressefoto: Clever.

Scandic Hotels sætter strøm til flere elbiler

Danmarks største hotelkæde leverer i dag strøm til elbiler på 15 af kædens hoteller – næste år har alle 27 hoteller dette tilbud. Scandic på vej med fire nye hoteller i Danmark.

Scandic er på dette område i samarbejde med e-mobilitetsudbyderen Clever som en naturlig del af besøg på kædens hoteller.

”I Scandic arbejder vi hver dag for at tilbyde mere miljøvenlige hoteloplevelser, og alle vores 27 danske hoteller er svanemærket som bevis på vores dedikation. Vi er optaget af nye muligheder, der har en positiv påvirkning på miljøet,” siger Søren Faerber, Scandics administrerende direktør i Danmark i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Med introduktionen af et fremtidigt, landsdækkende udbud af ladestandere er vi med til at tilgodese og gøre det let for de, der har og i fremtiden investerer i en elbil. Dermed sikrer vi, at miljøinitiativer og stærke gæsteoplevelser går hånd i hånd.”

Flere danskere får elbil. Fra januar i år til midten af december i år er der solgt over 5.000 elbiler, hvilket er mere end tre gange flere end samme periode i 2018. I 2020 kan danskerne se frem til 35 nye eldrevne bilmodeller hos forhandlerne, oplyses det.

”Kvalitet og de bedste kundeoplevelser opstår ikke ved tilfældigheder. De opstår, når vi sammen forstår vores kunders behov og tager ansvar. Den filosofi deler Scandic og Clever. Vi skal gå sammen om at sikre, at danskerne kan oplade bilen hjemme, ved arbejdet, på farten og når på hotel. Derfor er partnerskabet mellem Scandic og Clever et naturligt og vigtigt skridt på vejen,” siger Casper Kirketerp-Møller, Clevers direktør.

Bæredygtighed i Scandics DNA
Scandic begyndte sit arbejde med bæredygtighed i 1993. Som første hotelkæde introducerede Scandic ideen ”hæng dit håndklæde op”, hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang, oplyser hotelkæden.

Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med over 60 procent.

Videre samarbejder hotelkæden med Too Good To Go om at reducere sit madspild. Siden opstarten er mere end 37 tons mad reddet, lyder det fra Scandic.

På vej med fire nye Scandic-hoteller i Danmark
Scandic får de kommende år flere nye hoteller i Danmark, primært København. I august i år genåbnede hotelkæden et udvidet og gennemrenoveret Scandic Falkoner.

Næste år åbner Scandic et 100-værelses hotel ved Nørreport Station i København. I 2021 slår hotelkæden dørene op for et nyt hotel med 357 værelser tæt på Københavns Lufthavn.

Og i 2022 åbner den samlede Scandic-koncerns største hotel, Scandic Spectrum, med 632 værelser på Kalvebod Brygge overfor det nuværende Marriott-hotel. Scandic Spectrum bliver koncernens største hotel. Den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser.

I 2024 åbner Scandic sit største hotel i Danmark uden for København – et hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal med omkring 500 værelser.

I alt har Scandic som Nordens største hotelkæde foreløbig 280 hoteller og i alt 57.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande og har 18.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Scandic efter direktørskifte: ”Det var et mismatch”

Minister: ”Afgifter gør ikke fløjne kilometer grønnere”

Ny teknologi sparer hotel masser af vand