Scandic overtager First-hotel i København

Fra 1. maj bliver First Hotel Copenhagen til et Scandic-hotel og dermed kædens 9. hotel i Storkøbenhavn. Ændringen er led i en aftale, hvor Scandic overtager i alt otte hoteller i Danmark, Norge og Sverige.

First Hotel Copenhagen skifter navn til Scandic Sluseholmen, oplyser Scandics adm. direktør i Danmark, Jens Mathiesen, til takeoff.dk

Scandic meddeler, at den store hotelkæde overtager en portefølje med otte hoteller i Skandinavien i ny aftale med hotelselskaberne Pandox og Ejendomsspar.

De øvrige syv hoteller er i Sverige og Norge. Bl.a. bliver Oslos nok fineste hotel, Grand, til et ’signaturhotel by Scandic’.

First Hotel Copenhagen i Københavns sydhavn har 215 værelser. Tæt på det ligger Scandic Sydhavnen med 391 værelser.

”Det er rigtigt, at vores hotel Scandic Sydhavnen ligger tæt på det nuværende First Hotel Copenhagen; de to hoteller har konkurreret, men nu bliver der god mulighed for at arbejde sammen om at pakketere gode tilbud til de mange kunder i området, ligesom begge hoteller har store mødeafdelinger,” siger Jens Mathiesen.

Navnet på det kommende Scandic Sluseholmen er valgt, fordi området i Sydhavnen kaldes Sluseholmen og fordi det også bliver navnet på den Metrostation, der i formentlig 2021 åbner tæt på hotellet.

”Med Sluseholmen får vi et Scandic-hotel lidt tættere på f.eks. lufthavnen og Bella Center,” siger Jens Mathiesen og tilføjer, at personalet fra First-hotellet overføres til Scandic. Medarbejderne på First-hotellet fik informationen om ændringen her til morgen.

”First-hotellet er meget fint, og selv om det ude fra vejen kan se lidt anonymt ud, ligger det altså i et charmerende miljø ud til den gamle sydhavn. Det er et hotel, man skal opleve,” siger Jens Mathiesen og tilføjer, at Scandics lejekontrakt med Pandox om bygningen med det nuværende First Hotel Copenhagen gælder i 20 år.

Flere Scandic-hoteller på vej i København

Scandic Hotels har foreløbig otte af sine 23 danske hoteller i Storkøbenhavn, heraf fem i centrum. I slutningen af næste år åbner Scandic to nye hoteller i centrum af København. Nybyggede Scandic Kødbyen får 370 værelser, mens Scandic Falkoner, som Scandic overtager fra Radisson, får ca. 330. Der bygges 160 værelser ovenpå den lave del af Falkoner-bygningen.

Foreløbig har Scandic over 3.800 hotelværelser i Danmark. Samlet havde Scandic-hotellerne sidste år for første gang over en million overnatninger i Danmark.

Også hoteller i Norge og Sverige

Totalt omfatter aftalen mellem Scandic og hotelselskaberne Pandox og Ejendomsspar om de otte skandinaviske hoteller 1.708 hotelværelser – 1.136 i Norge, 357 i Sverige og de 215 i København. Syv af hotellerne ejes af Pandox og ét af Ejendomsspar.

Aftalen omfatter som nævnt bl.a. Oslos nok fineste hotel, Grand Hotel, der de seneste 18 måneder har gennemgået en omfattende renovering. Grand Hotel, der ejes af Ejendomsspar, bliver Scandics sjette Signaturhotel i Norden.

I Norge indgår Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet i aftalen, mens den i Sverige omfatter de to stockholmske hoteller Best Western Plus Prince Philip og The Hub Hotel.

”Vi styrker vores position som markedsledende hoteloperatør i Norden og forankrer samtidig vores langsigtede partnerskab med Pandox,” siger danske Frank Fiskers, koncernchef for Scandic Hotels Group. Pandox oplyser, at Scandic Hotels er dens største samarbejdspartner. Scandic har 230 hoteller og 44.000 hotelværelser i drift eller under udvikling i syv lande og 14.400 medarbejdere.