Scandlines anden hybridfærge i drift

Den anden nye hybridfærge til ruten Gedser-Rostock, M/F Copenhagen, er sejlet fra det fynske værft Fayard. Skibet går i ordinær drift i dag, onsdag den 21. december.

Skibet har de seneste måneder gennemgået et omfattende testprogram, der nu er vel overstået. Efter velafsluttet prøvesejlads vendte M/F Copenhagen tilbage til Fayard A/S til de sidste tilpasninger og er nu altså i drift mellem Gedser og Rostock.

Fayard A/S CEO Thomas Andersen: ”Jeg er glad over, at Fayard og vores medarbejdere har kunnet løfte den store opgave og glæder mig meget over, at Scandlines nye hybridfærge kan forlade værftet som en smuk svane”.

Scandlines og MaK/Caterpillar har vurderet det nødvendigt at ombygge indsprøjtningssystemet i begge færgers motorer. De nye moduler leveres 1. januar 2017, hvorfor ombygningen bliver gennemført for begge færger i løbet af januar. I den måned afløser M/F Kronprins Frederik de to nye skibe på skift.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.