Scandlines’ ejer klar til salg

TURISME: Ifølge den danske hjemmeside Inside Business vil kapitalfonden bag Scandlines sælge. Rederiet har bl.a. ruterne fra Rødby-Puttgarden og fra Gedser til Rostock – men udfordres af kommende fast forbindelse under Femern. DFDS nævnes som mulig køber af Scandlines.

Efter 10 års ejerskab af Scandlines gør kapitalfonden 3i nu klar til at sælge sine aktier i færgerederiet.

Et af de senere års største virksomhedssalg herhjemme er skudt i gang. Kapitalfonden 3i er efter ti års ejerskab af Scandlines nu i hemmelighed begyndt at se sig om efter nye ejere til rederiet, som den har været medejere af siden i 2007, skriver Inside Business.

Det er afgørende for salgsprocessen, at de langstrakte planer om tunnel under Femern er udskudt til mindst 2028.

Netop planerne om en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland har længe været en sten i skoen på 3i, for Scandlines har været usælgeligt, så længe truslen om en Femern-bro eller tunnel lurede.

Samtidig vurderer Scandlines-ejerne, at der netop nu vil være langt mere efterspørgsel på et aktiv for færgerederiet, hvilket kan presse prisen på selskabet op på de 15 milliarder kr., som 3i optimalt gerne vil have.

Ud over fonde og pensionskasser nævnes det danske rederi DFDS som mulig bejler til Scandlines.

”Vi har også hørt, at ejerne gør sig tanker om et salg. Vi kiggede senest på Scandlines i 2013. Dengang var der nogle interessante ting for os. Den problematik er ikke længere højaktuel,” siger DFDS’ koncernchef, Niels Smedegaard. Han siger til Inside Business, at man gav bud på Scandlines i forbindelse med at 3i’s tidligere medinvestor Allianz solgte sine aktier i 2013.

”Vi kigger hele tiden efter opkøb, men i dag står Scandlines ikke helt så højt på ønskelisten,” siger han.