Scandlines har fremgang i højsæsonen

scandlinesIsær rederiets nye hybridfærge, M/F Berlin, der blev indsat på Gedser-Rostock i maj, har sikret vækst i antal transporterede køretøjer.

I juli og august slog Scandlines hybridfærge flere gange sin egen rekord. M/F Berlin transporterede 39.451 personbiler i juli. Det største antal personbiler på én overfart blev nået lørdag den 27. august klokken 13:00 fra Gedser, da 351 biler kørte om bord.

I løbet af onsdag den 14. september kørte 550 lastbiler om bord på M/F Berlin og slog den hidtidige rekord fra 1. juni med 427 lastbiler.

Nu, hvor højsæsonen klinger af, kan Scandlines se tilbage på en god sæson med meget fin volumen hele vejen rundt. Både person- og lastbiler har oplevet en solid vækst på Gedser-Rostock. Samtidig viser også catering og retail gode tal i sommermånederne. For eksempel blev der solgt 4.361 kopper kaffe og 1,4 tons pommes frites i weekenden den 15.-17. juli, hvor omsætningen var størst.

Senere på året indsætter Scandlines søsterskibet M/F Copenhagen på Gedser-Rostock. De to nye hybridfærger kan så transportere op til 2.600 passagerer, 920 personbiler, 192 lastbiler eller en kombination heraf per dobbelttur, og Scandlines fordobler dermed den hidtidige kapacitet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.