Scandlines kritiserer konkursramt værft

Eksperter fra Lloyds Register er nu i gang med at undersøge færgerne på værftet i nordtyske Stralsund. Værftet gik i betalingsstandsning tidligere på ugen.
”Vi har en begrundet mistanke om, at der er noget helt galt og har bedt om en undersøgelse i nogen tid. Men værftsledelsen har trukket det ud”, siger Claus Nikolajsen, Fleet Manager i Scandlines, til Lolland Falsters Folketidende.
Der har længe verseret forlydender om, at færgerne har en vægt og en dybgang, som gør, at færgerne under visse vindforhold ikke kan anløbe Gedser. 
De to færger er nu inddraget i den betalingsstandsning som P+S Werften anmeldte onsdag. Værftets direktør har flere gange antydet, at en væsentlig årsag til værftets betalingsstandsning er, at Scandlines har været uvillig til at forhandle med værftet.
”Vi er mildest talt meget utilfredse med at blive beskyldt for ikke at være forhandlingsvillige. Man skal huske, at vi skulle have haft færgerne 1. februar i år. Siden da har vi haft meget store udgifter og er blevet fyldt med “spin” fra værftets side. Det er under lavmålet”, siger Claus Nikolajsen til avisen.
Maritimedanmark.dk skriver, at kuratoren i værftet har oplyst at konkursboet har en gæld på over en halv milliard euro. Alene de største kreditorer venter på penge for omkring 511 millioner euro.
Værftet indgav onsdag morgen begæring om betalingsstandsning i håb om at beholde den eksisterende ekspertise i virksomheden og fortsætte med at bygge de skibe, der er i ordrebeholdningen.

Skrevet af redaktionen