Scandlines må fortsætte med gamle færger

Scandlines planlægger nu ud fra, at rederiet må sejle videre med de to gamle færger på Gedser-Rostock, Kronprins Frederik og Prins Joachim (foto), til udgangen 2013.

 

”Vi planlægger og budgetterer nu med, at de to færger måske skal sejle hele 2013,” siger Claus Nikolajsen, Fleet Manager i Scandlines, til Lolland Falsters Folketidende. Han tilføjer:

 

”Sikkerhedsmæssigt er de to færger klart i stand til at sejle videre. Men det er også indlysende, at vi kosmetisk skal have gjort noget ved færgerne. Der har jo af gode grunde ikke været gjort så meget i den periode, da vi fortsat regnede med, at færgerne skulle udfases.”
 
De to gamle færger, der tidligere sejlede på Storebæltsoverfarten, skulle have været udfaset i løbet af foråret og sommeren, og erstattet af to nye færger, Berlin og Copenhagen.
 
Men færgerne er stærkt forsinkede, og nu tillige omfattet af den betalingsstandsning, der har lammet P+S Werften i nordtyske Stralsund.
 
Torsdag meddelte DFDS, at det har ophævet kontrakterne med P+S Werften om bygningen af to ro/ro skibe. Kontrakterne ophæves som følge af værftets misligholdelse af en række forhold i kontrakterne.
Dermed bortfalder DFDS’ investeringsforpligtelse på omkring 1 milliard kroner.
 

Skrevet af redaktionen