Scandlines nye skibe i vandet

scandlines

De to nye færger M/F Berlin og M/F Copenhagen ligger nu igen langs kaj ved værftet FAYARD på Fyn.

Den 1. maj blev begge nye Scandlines-færger slæbt ud af tørdokken efter et par måneder. Skibene er blandt andet blevet malet, og navnene Berlin og Copenhagen er blevet optegnet sammen med logo.

Listen over arbejde, der skal udføres, er fortsat lang, men mens skibene har ligget i dok, er blandt andet følgende større opgaver blevet udført: Centerpropeller, azipul-thrustere, ror og bovpropeller er kontrolleret, undervandsskroget er efterset, renset og malet, søventiler er efterset og afprøvet, ballasttanke er renset og Scrubberne er installeret.

På passagerdækkene er arbejderne med færdiggørelsen af restaurant, cafeteria, forretninger og siddeområder langt fremme.

Begge skibe har tidligere fået fjernet en dieselmotor for at give plads til det banebrydende, batteridrevne hybridsystem. De to motorer er genbrugt i to Rødby-Puttgarden-færger.

M/F Berlin forventes klar til drift på Gedser-Rostock i anden halvdel af 2015.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.