Scandlines styrker topledelsen

Rederiet Scandlines generalforsamling har udpeget svenskeren Bengt Pihl til ny koncernchef og Flemming R. Jacobs og Håkan Samuelsson som nye bestyrelsesmedlemmer. Samtidig afløser Håkan Samuelsson bestyrelsesformand Jan Stenberg.

Bengt Pihl har lang erfaring med at lede internationale virksomheder, såsom ABB og Bombardier, og han har senest været koncernchef i Sanitec Group. Han er tiltrådt sin nye stilling den 16. august. Han overtager stillingen som CEO efter Stefan Sanne, som har varetaget posten midlertidigt.

 

Den nye formand, Håkan Samuelsson, efterfølger Jan Stenberg, som har haft formandsposten lige siden virksomheden blev opkøbt af et konsortium bestående af Allianz Capital Partners, 3i og Deutsche Seereederei i august 2007. Håkan Samuelssons har været direktør i Scania og MAN, og han er også medlem af bestyrelserne for Siemens AG og Volvo Car Corporation.

Danskeren Flemming R. Jacobs har årtiers erfaring fra lederstillinger i Mærsk og andre store shipping- og tansportvirksomheder i Europa, Asien og Nordamerika. Han er medlem af flere andre bestyrelser, bl.a. hos DVB Bank.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.