Schweiz forbyder bookingportalers prisklausuler

HOTELLER: For at sikre fri konkurrence på hotelmarkedet griber stadig flere myndigheder i europæiske lande ind overfor de store bookingportaler som Hotels.com og Booking.com. I Danmark undrer Horesta sig over Konkurrencestyrelsens manglende vilje på området.

Hidtil har Italien, Tyskland, Frankrig, Østrig og Italien stemplet bookingsportalernes fremgangsmåde som ulovlig, og i denne uge fulgte Schweiz efter.

Tal fra den europæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC fortæller, at 46 pct. af EU’s hotelovernatninger var omfattet af prisklausuler inden afgørelsen i Schweiz. De må ikke underbyde bookingportalerne ved at køre med lavere værelsespriser på deres egen hjemmeside.

”Horesta mener, at bookingportalernes prisklausuler skader den frie konkurrence på hotelmarkedet. I Europa ser vi nu en udvikling, hvor flere lande gennemfører forbud mod prisklausuler, men vi venter stadig på handling fra de danske politikere og myndigheder,” siger Katia K. Østergaard, Horestas adm. direktør.

Hun undrer sig over, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fastholder, at der er fri konkurrence på hotelmarkedet. Trods bookingportalernes prisklausuler.

”Vi har gentagne gange bragt forholdet op over for de danske konkurrencemyndigheder, men Forbruger- og Konkurrencestyrelsen har hver gang afvist at foretage indgreb med henvisning til, at hotellerne kan tilbyde lavere priser, hvis bare gæsten henvender sig direkte til hotellet. Det er jo helt absurd i den virkelige verden, hvor de fleste bookinger sker online,” siger Katia K. Østergaard.