Schweiz tiltrækker igen udenlandske turister. Pressefoto via Switzerland Tourism fra Basel Tourismus.

Schweiz ser stor vækst i udenlandske turister

I årets seks første måneder har Schweiz haft stigning på 33 pct. i overnatninger fra udenlandske rejsende i forhold til sidste år, viser nye tal fra det nationale turistråd, Switzerland Tourism.

Væksten fra første halvår af sidste år sammenholdt med samme periode i år, skyldes delvist også, at også Schweiz i starten af 2022 havde de sidste rejserestriktioner som følge af pandemien.

Men i hvert fald melder Schweiz’ pendant til Danmarks Statistik, FSO (Federal Statistical Office), om god vækst for alpelandets turisme. I juni i år var der 8,6 procent flere hotelovernatninger i forhold til samme måned sidste år, stigningen for juli i år var en fremgang på 4,5 procent sammenlignet med juli sidste år, viser de nye FSO-tal.

Størst var væksten fra udenlandske turister, der steg næsten 15 procent, mens den indenlandske turisme haltede efter med en nedgang på 0,8 procent, skriver mediet Hospitalitynet.

Og samlede tal fra Schweiz’ økonomiske sekretariat, SECO, (State Secretariat for Economic Affairs), viser, at i de første seks måneder af i år var der 33 procent flere udenlandske turistovernatninger i landet sammenlignet med januar-juni sidste år. SECO forventer, at antallet af målbare, kommercielle udenlandske overnatninger i år vil passere tallet for 2019, året før pandemien.

Inflation og en stærk Schweizerfranc
Schweizisk turisme er dog udfordret, oplyser SECO, af færre asiatiske turister, inflation og en stærk schweizerfranc, der kan afskrække blandt andet europæiske turister.

I årets første halvår var der næsten lige mange schweiziske turistovernatninger i Schweiz, 12,2 millioner, som der var udenlandske, 11,9 millioner. Samlet udgør turisme omkring fem procent af Schweiz’ samlede bruttonationalprodukt.

Samtidig mister schweizisk turisme også indenrigsturisme, fordi schweizerne igen oven på pandemien er begyndt at rejse på ferie i udlandet.

Det nationale turistråd, Switzerland Tourism, har ellers haft kampagner med blandt andet det schweiziske tennisstjerne Roger Federer, der opfordrede schweizerne til at holde ferie hjemme. Men også schweizerne har opsparet store beløb under pandemiårene, hvor de ikke kunne rejse til udlandet, og de penge bruger de nu igen på udlandsrejser, hedder det.

 

Relaterede artikler:

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

Disse lande og rejsebyer opkræver turistskatter

Ny togrute i gang 150 år efter ideen blev lanceret