Selvfølgelig bliver rejseforsikring ikke dyrere

USA-florida-ferieTORSDAGSKLUMME: Naturligvis kan prisen ikke stige samtidig med, at flypriser, hoteller og krydstogter aldrig har været billigere, men først nu er det ved at gå op for danskerne, at det gule kort er forsvundet.

Af Ejvind Olesen

Alting tager sin tid. Også inden det går op for danskerne, at det gule sygeforsikringskort ikke mere eksisterer. Netop nu går det især op for de mange, der skal på skiferie. Som standby.dk skrev allerede før jul, yder det blå kort slet ikke en rimelig dækning.

Skituristerne ved godt, at de er nødt til at forsikre sig. De ved også, at det koster. Det gjorde det også sidste år, blandt andet med hjemtransport. Når man ser hvilken dækning, man får for pengene, er det kun rimeligt, at prisen er lidt højere, men reelt er der ikke stigninger af betydning.

Det er da rigtigt, at forsikring for ældre hos Europæiske ERV er steget, men til gengæld er kravene for at få en forsikring over 70 år lempet betydeligt, og lægeattest er ikke mere nødvendig. Det er også rigtigt, at Goudas forsikringer er steget generelt, men ikke særligt for de mange ældre.

Ind på banen er kommet flere nye, bl.a. Globe Rejseforsikring, som har lavet en aftale for medlemmer af Ældre Sagens 700.000 medlemmer. En komplet dækning uden tillæg for alder. Og prisen: Ca. halvdelen af Europæiske og Gouda med rygdækning fra samarbejdspartneren Solid.

Den udfordring lader de gamle, store sig naturligvis ikke byde, og inden længe ser vi nye tilbud til lavere priser eller andre fordelagtige former for rejseforsikring.

Går uheldskurven op, og giver det ikke også basis for flere udgifter skal dækkes? Jo, naturligvis, men i takt med, at det gule kort forsvandt, er der også blevet et meget større marked med tilhørende omsætning.

Jeg er ærligt talt ikke imponeret over det, store selskaber som Codan, Tryg, Topdanmark byder ind med på rejseforsikringer. Hver gang, der er landsdækkende reportage, er de med, ellers hører man aldrig fra dem. Markedsføring fra deres side om rejseforsikring, mindes jeg ikke. Måske er de gode, måske er de ikke, men prisdannende i en forsikringspakke på rejsen er de næppe.

Priserne rasler ned i rejsebranchen for tiden. Og så skulle den bare gå den anden vej for rejseforsikring! Den tror jeg ikke på. Men lad os tales ved om et halvt års tid.