Sidemanden er det mest irriterende på flyrejsen

I alle tre skandinaviske lande er det omkring 6 ud af 10, som angiver sidemænd som en kilde til irritation på flyrejsen. Hos danskere og nordmænd skaber ubehagelige sidemænd mere irritation, end hvis bagagen eller flyet er forsinket.

 

”Der kan opstå irritationer mellem to sidemænd. Vi har oplevet, at det for nogle er grænseoverskridende at skulle sige fra, hvis sidemanden f.eks. hører for høj musik i sine høretelefoner. Det kan resultere i en dårlig flyoplevelse. I sådanne tilfælde er vores råd diskret at kontakte kabinepersonalet, som i de fleste tilfælde kan hjælpe med at finde en ny plads eller finde en anden løsning på problemet,” siger Peter Rasmussen, chef for British Airways i Nordeuropa.

 

Ifølge Karen Hvidtfeldt Madsen, lektor på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, er det både forståeligt og paradoksalt, at vi har svært ved at rumme oplevelsen af andre, mens vi rejser:

 

”I dag føler vi os hele tiden tæt på andre mennesker gennem mobiltelefonen eller sociale medier. Men samtidig opleves den tætte fysiske kontakt i et tog eller et fly ofte som grænseoverskridende, nogle gange urovækkende eller angstfremkaldende. På den ene side rejser vi oftere og længere, og i den forbindelse er det tankevækkende, at oplevelsen af at komme for tæt på sidemanden i flyet kan være noget af det vanskeligste at håndtere på rejsen.”

 

Undersøgelsen viser, at især er kvinder irriteres over ubehagelige sidemænd, når de flyver. I Danmark er det 66 % af kvinderne, men kun 52 % af de danske mænd.

 

Undersøgelsen om rejsevaner i Norden er udarbejdet på baggrund af 3.370 interviews med repræsentativt udvalgte danskere, nordmænd og svenskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som webbaseret undersøgelse via Epinions paneler i Danmark, Sverige og Norge 12-25. juli.

Skrevet af redaktionen