Singapore Airlines åbnede på Stockholm

LUFTFART: Star Alliance-medlemmet fordobler sin betjening af Skandinavien ved også at åbne til Stockholm – premiereflyet landede i går. Til efteråret får Singapore Airlines større fly på den eksisterende rute til København.

Singapore Airlines begyndte i går at flyve fem gange om ugen fra Singapore til Stockholms hovedlufthavn, Arlanda. Ruten flyves med Airbus nyeste langrutefly, Airbus A350-900. Det er første gang denne type indsættes på en rute til Sverige.

Stockholm-ruten mellemlander dog på både ud- og hjemturen i Moskva, mens Singapore Airlines fem gange om ugen flyver direkte mellem Singapore og København. Men udvikler den nye Stockholm-rute sig tilfredsstillende, kan den blive direkte – uden mellemlanding i Moskva, har Singapore Airlines tidligere oplyst.

”Stockholm er et vigtigt nyt led i vores europæiske destinationsnetværk, der nu omfatter 15 lufthavne i 11 lande,” siger Subhas Menon, Singapore Airlines Regional Vice President Europe.

Airbus A350-900 har i versionen på ruten til Arlanda 253 sæder – 42 på Business, 24 på den nye Premium Economy Class og 187 sæder på Economy Class.

Langt over 100 danske og godt 300 svenske virksomheder har kontorer eller datterselskaber i Singapore, der fungerer som gateway til Sydøstasien.

Større fly til København

Fra 31. oktober indsætter Singapore Airlines et større fly på ruten til Københavns Lufthavn, Boeing B777-300. De seneste år har selskabet betjent ruten til København fem gange om ugen med en mindre B777-200.

Når Boeing B777-300 kommer til København vil der være fire sæder på Første Klasse, det tilbyder ikke andre flyselskaber i dag til og fra København. Den nye flytype vil også have Singapore Airlines Premium Economy Class, der har sin egen kabine og er produktet mellem Economy og business.

”Den nye flytype, B777-300, fordobler næsten antallet af sæder på business class. Der er efterspørgsel på Premium, så ofte må vi sende skandinaviske passagerer til nogle af de andre lufthavne i Europa, vi betjener med denne klasse,” sagde Singapore Airlines nordiske salgschef, Allan Hoffery, for nylig til standby.dk

Han tilføjede, at Singapore Airlines ’hele tiden’ undersøger basis for at flyve dagligt mellem Singapore og København i stedet for de fem ugentlige fly.