Fra starten af næste år flyver Singapore Airlines dagligt til København med Airbus A350-900. Typen har plads til 253 passagerer, mens det nuværende fly på ruten, Boeing 777-300ER, kan tage 264 passagerer. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Singapore Airlines øger på Københavns Lufthavn

Fra starten af det nye år går Star Alliance-medlemmet fra fem ugentlige flyvninger mellem Singapore og København til at flyve dagligt med Airbus A350-900.

Singapore Airlines indsætter fra 2. januar 40 procent mere kapacitet fra Singapore til København, ruten er et joint venture-samarbejde med SAS. Med en daglig forbindelse flyves der fra januar også på mandage og onsdage.

Fra skiftet til vinterprogrammet sidst i oktober ændrer Singapore Airlines betjeningen af København fra den nuværende Boeing B777-300 til Airbus A350-900. De to ekstra ugentlige afgange, når ruten bliver daglig fra 2. januar, flyves også med A350.

”Vi er glade for, at vi nu har fået datoen for den planlagte udvidelse mellem København og Singapore. Når datoen kom nu har vi og vores rejsebureau-partnere syv måneder til at sælge de to ekstra afgange. Var de to ekstra ugentlige flyvninger kommet senere, kunne mange af de videregående pladser fra Singapore til eksempelvis Australien allerede været booket,” siger Singapore Airlines’ salgsdirektør i Skandinavien, Allan Hoffery, til STANDBY.dk

Han forventer, at også de to ekstra ugentlige afgange vil blive brugt af for eksempel danske rejsebureauer, der skal have kunder til Australien, hvor Singapore Airlines betjener syv destinationer, samt blandt andet New Zealand, Bali, Phuket, Krabi, Vietnam, Filippinerne og Malaysia.

Næsten samme antal flysæder
A350-900, som Singapore Airlines fra sidst i oktober vil bruge på Københavns Lufthavn, har tre klasser. Der er 42 sæder på Business Class, 24 i Premium Economy Class og 187 sæder på Economy Class.

Til sammenligning har den nuværende Boeing 777-300ER på ruten fire klasser med plads til 264 passagerer – fire på First Class, 48 på Business Class, 28 i Premium Economy Class og 184 sæder på Economy Class.

Singapore Airlines oplyste i november sidste år, at selskabet ville gøre ruten til Københavns Lufthavn daglig – på det tidspunkt forventede Star Alliance-medlemmet at det ville ske til oktober ved skiftet fra sommer- til vinterkøreplanen. Men leveringerne fra Airbus til Singapore Airlines trækker ud, således at blandt andet A350-flyet til de to ekstra ugentlige afgange til København først leveres sidst i december og dermed kan komme i trafik fra starten af januar.

Sidste år var der omkring 117.000 passagerer på den direkte rute mellem København og Singapore, og med daglig forbindelse forventer Singapore Airlines at komme op på omkring 164.000 passagerer årligt.

Relaterede artikler:

Uvist hvornår Singapore Airlines er dagligt i CPH

Singapore Airlines klar til verdens længste rute

Her er verdens dyreste rejsebyer