New York regnes fortsat som verdens dyreste rejseby, hvis den besøgende kan have et firestjernet hotel, mad og drikke samt taxi. Arkivpressefoto fra Star Tour.

Her er verdens dyreste rejsebyer

New York er fortsat verdens dyreste bekendtskab for forretningsrejsende, siger i hvert fald ny undersøgelse. På Top 10 er fire byer i USA, fire i Schweiz samt Paris og en nordisk hovedstad.

New York, Geneve, Zürich, Washington DC, Paris, Reykjavik, San Francisco, Basel, Los Angeles og Bern.

Det er ifølge 2019-opgørelsen fra management konsulentfirma ECA International de dyreste byer for forretningsrejsende, skriver CNN.

I udregningen af sin opgørelse tager ECA hensyn til prisen på et gennemsnitligt firestjernet hotel, mad og drikke, tøjrens, taxi og andre nødvendigheder. Nogle få dollars kan gøre udsvinget med placeringen på listen.

Nye på listen sammenlignet med 2018 er den schweiziske hovedstad, Bern, Los Angeles, den islandske hovedstad, Reykjavik, og San Francisco. Ud af listen i forhold til sidste år er røget Angolas hovedstad Luanda, Bridgetown på Barbados, Nassau på Bahamas og fyrstendømmet Monaco.

Ifølge ECA International beholder New York sin sikkert uønskede førsteplads på grund af sine generelt dyre hotelværelser – der igen skyldes stærk efterspørgsel. Alene i 2017 kom der yderligere 4.000 nye hotelværelser i New York City, som dermed officielt har 116.500. Hotellerne i New York solgte i 2017 samlet 36,4 millioner overnatninger, en stigning på 4,5 procent sammenlignet med 2016.

USA har hele fire storbyer på årets liste – hvilket også tilskrives den stærke amerikanske dollar; både Los Angeles og San Francisco er nye på 2019-listen.

Ny på listen er også den islandske hovedstad, Reykjavik, hvilket forklares med for få hotelværelser med omkring fire stjerner i forhold til efterspørgslen.

Over 5.000 kroner i døgnet i New York
ECA-listen over verdens ti dyreste byer i 2019 for rejsende, der skal have de nævnte fornødenheder som firestjernet hotel, mad og drikke (med og uden alkohol), taxi og så videre er i amerikanske dollars disse:

New York: 799 (cirka 5.280 danske kroner), Geneve: 716 dollars, Zürich, 661, Washington DC, 621 og Paris 617 dollars.

Herefter følger Reykjavik, 615, San Francisco, 581, Basel, 579, Los Angeles, 578 og schweiziske Bern med 576 dollars i døgnet, cirka 3.800 kroner.

Listens dyreste by i Asien er Hong Kong med 515 dollars i døgnet fulgt af Tokyo, Seoul, Singapore og Busan i Sydkorea.

Relaterede artikler:

Ny liste over verdens dyreste byer

Nu har Marriott 7.000 hoteller

Ny turistrekord i New York