SJ udvider med rute i Danmark

Tilsvarende indsættes et tog fra Stockholm om eftermiddagen til Odense. I december åbner en SJ Rejsebutik ved Københavns Hovedbanegård.

 

”København bliver dermed en base for vores fortsatte ekspansion i Danmark og knudepunkt for videre rejser ud i Europa. Vi vil køre tog til andre dele af Danmark og på sigt til andre større europæiske byer som Bruxelles og Hamburg”, siger Jan Forsberg, SJs adm. direktør.

 

SJs satsning på egen trafik over Øresundsbron har overgået forventningerne. Siden forbindelsen til København startede for knap to år siden er antallet af rejsende fordoblet på strækningerne Stockholm-København og Göteborg-København.

 

Nu tager SJ næste skridt i sin Danmarksekspansion med strækningen Odense-København med X 2000. Dermed udsættes den danske ’paradestrækning’ for konkurrence. For ti år siden var der premiere for X 2000 i København via Øresundsbron. Med X 2000 Odense-Stockholm kan man rejse mellem ni universitets- og højskolebyer, to hovedstæder, mellem Danmarks og Sveriges tredjestørste byer, Odense og Malmö.

Skrevet af Flemming Juul