Skåne kræver 15 millioner af regeringen

Omkostningerne til ID-kontrol deles af Skånetrafikken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Omkostningerne til ID-kontrol deles af Skånetrafikken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

For at dække Skånetrafikkens og DSBs ekstra omkostninger til ID-kontrollerne kræver Region Skåne 15 millioner svenske kroner om måneden af den svenske regering.

DSB og Skånetrafikken deler omkostningerne til ID-kontrollerne af togpassagerer ved Københavns Lufthavn. Af de 15 millioner er de seks millioner direkte udgifter til kontrollørerne, mens ni millioner er, hvad Skånetrafikken regner med at miste ved færre togrejsende over broen og i Skåne.

I en skrivelse til den svenske regering påpeger regionstyrelsens præsidium, at der ikke bliver meget til overs af den ekstra støtte, regeringen afsatte til Skåne for at regionen har båret en stor del af ansvaret for modtagelse af flygtninge, når omkostningerne til ID-kontrollerne trækkes fra, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.