Skåne kræver 15 millioner af regeringen

Omkostningerne til ID-kontrol deles af Skånetrafikken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Omkostningerne til ID-kontrol deles af Skånetrafikken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

For at dække Skånetrafikkens og DSBs ekstra omkostninger til ID-kontrollerne kræver Region Skåne 15 millioner svenske kroner om måneden af den svenske regering.

DSB og Skånetrafikken deler omkostningerne til ID-kontrollerne af togpassagerer ved Københavns Lufthavn. Af de 15 millioner er de seks millioner direkte udgifter til kontrollørerne, mens ni millioner er, hvad Skånetrafikken regner med at miste ved færre togrejsende over broen og i Skåne.

I en skrivelse til den svenske regering påpeger regionstyrelsens præsidium, at der ikke bliver meget til overs af den ekstra støtte, regeringen afsatte til Skåne for at regionen har båret en stor del af ansvaret for modtagelse af flygtninge, når omkostningerne til ID-kontrollerne trækkes fra, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Schæffergården en del af Best Western

Velrenommerede Schæffergården Hotel & Konferencecenter i Gentofte bliver 2. januar 2018 medlem af Best Western Hotels & Resorts. Hotellet bliver en del af et af kædens nye varemærker; Sure Hotel by Best Western.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.