Her skabes de fleste jobs i Danmark

Fra Puls 2017-konferencen i Børsbygningen, foto: Vicki Madison.

TURISME: Temakonferencen Puls 2017 om trends i hotel- og restaurationsbranchen på Børsen i København havde fokus på udfordringer og udviklingsmuligheder i den hastigt voksende branche.

160 deltagere fra mange grene af branchen deltog på Puls 2017 – f.eks. hoteller, restauranter, attraktioner, konferencecentre og mødeplanlæggere.

”Udviklingen i hotel- og restaurationsbranchen går forrygende. Der er flere muligheder og udfordringer end nogensinde. I Dansk Erhverv finder vi det naturligt at sætte branchen på dagsordenen for at få inspiration og viden om, hvordan man kan udnytte mulighederne og håndtere udfordringerne for at styrke sin forretning,” siger Susanne Nordenbæk, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Branchen har siden 2010 været største jobskaber i Danmark. Der har ikke tidligere været så mange, der arbejder med at yde service og skabe oplevelser til de mange danske og udenlandske gæster, der overnatter på danske hoteller og spiser på danske restauranter, tilføjer hun.

Den store interesse for dansk gastronomi har også smittet af på hotellerne, som mere end nogensinde arbejder med F&B (Food and Beverage, mad og drikkevarer). På konferencen kunne man høre om tre tilgange til hotelrestauranter.

Der er ambitionen om en Michelin-restaurant på nordsjællandske Dragsholm Slot, udvikling af nye hotelrestaurantkoncepter hos Scandic og om Brøchner Hotels tilgang med at teame op med populære restauranter med varemærker, der styrker hotellernes, siger Susanne Nordenbæk.

Det sidste tema på Puls-konferencen handlede om medarbejderne som vigtigste ressource.

Hotel- og restaurationsbranchen er i toppen indenfor medarbejderudskiftning, og da branchen lever af personlig service, er det vigtigt at arbejde med at tiltrække og fastholde de bedste og nye talenter. Dette var der fokus på, hvordan man får medarbejderne til at føle sig som en del af virksomheden, og hvordan man kan bruge kompetenceudvikling og efteruddannelse.

Arrangørkredsen af årets Puls 2017 – Dansk Erhverv og Kursuslex samt rådgivningsfirmaerne Asnæs & Vangstrup og Telling & Nesager – planlægger en ny Puls-konference.