Skandinavisk rekordår for rejser til Israel

I 2011 steg turismen fra Skandinavien 7 pct. sammenlignet med 2010. 76.781 skandinaver besøgte Israel i sidste år; den største stigning står Danmark og Norge for. Antallet fra Danmark steg 24 pct., mens Norge står for en stigning med 14 pct.

 

Antallet af besøgende i januar 2012 viser samme tendens. Det skandinaviske marked steg seks procent, hvor det finske marked stod for 21 pct. fremgang.

 

4. juni begynder SAS at flyve direkte fra København til Tel Aviv. Der er afgang fra København til Tel Aviv hver mandag. I juli udvider SAS kapaciteten med yderligere en afgang om torsdagen, og fra den 28. oktober tre ugentlige afgange.

 

11. april stoppede Cimber Sterling mellem København og Tel Aviv.

 

”Vi oplever stigende efterspørgsel på ruter til og fra Mellemøsten. Derfor er vi glade for, at vi kan give vores kunder mulighed for at flyve direkte til Tel Aviv året rundt. Tel Aviv ligger ud til Middelhavet, og er Israels finansielle og kommercielle centrum med fuld gang i væksten. Samtidig er der masser af kulturelle tilbud, dejlige strande og enestående arkitektur”, siger Per Møller Jensen, Vice President, Brand, Marketing og EuroBonus.

 

Der er fra starten kun en ugentlig afgang fra København til Tel Aviv på mandage, fra juli flyves også på torsdage og ruten får tredje ugentlig flyvning fra oktober.

 

SAS flyver til Ben Gurion-lufthavnen, 15 kilometer sydøst for Tel Aviv, med en Airbus 319 med plads til 141 passagerer, eller en Airbus 321, hvor der kan sidde 198.

Skrevet af redaktionen