Afgang torsdag fra Genova på verdenskrydstogter, MSC Poesia, til venstre, og MSC Magnifica. PR-foto.

Skibe fra MSC Cruises samtidig på verdenskrydstogt

Torsdag begyndte MSC Poesia og MSC Magnifica fra italienske MSC Cruises samtidig på fire måneder lange verdenskrydstogter på forskellige ruter. Billetprisen starter på 75.000 kroner.

MSC Cruises måtte sidste år opgive planerne om et verdenskrydstogt på grund af for få åbne anløbshavne i forbindelse med coronakrisen.

Men torsdag afsejlede to af det italienske rederis skibe – MSC Poesia og MSC Magnifica – fra norditalienske Genova på verdenskrydstogter. Det er ifølge MSC Cruises første gang, at to skibe fra samme rederi samtidig foretager et verdenskrydstogt.

De to store krydstogtskibe, der skal gennemføre MSC World Cruise 2023, har samlet plads til 5.000 passagerer. Priserne for et World Cruise starter på omkring 75.000 kroner.

Oprindeligt skulle kun Poesia have foretaget verdenskrydstogtet, men 2023-udgaven af rederiets World Cruise blev hurtigt udsolgt og der var venteliste. Derfor besluttede MSC Cruises at sende endnu et skib jorden rundt. De to krydstogter tager henholdsvis 117 og 119 dage. Er der ikke tid til at sejle i fire måneder, har krydstogtet kunne brækkes op én eller flere af fire etaper.

Hver sin rute
Når de to skibe forlader Middelhavet i januar skal de sejle forskellige ruter. MSC Magnifica skal sejle syd om Sydamerika til Stillehavet og derfra videre til Det Indiske Ocean, Det arabiske Hav og derfra op til Middelhavet via Suezkanalen. I alt vil MSC Magnifica under sit 117 dage lange krydstogt besøge 43 havne i 24 lande på sin jordomrejse.

Omvendt vil MSC Poesia krydse Atlanterhavet med stop på blandt andet Madeira mod Caribien og sejle gennem Panama-kanalen, derfra op langs vestkysten af Mellemamerika og USA for at fortsætte videre ud i Stillehavet med stop på blandt andet Hawaii, New Zealand og Australien og derfra til blandt andet Asien med besøg i Japan, Indonesien, Singapore og Malaysia.

På vej tilbage mod Middelhavet via Suezkanalen bliver der stop i blandt andet Sri Lanka, Indien og Oman. Ikke alle overnatninger sker på skibet, nogle bliver i land i nogle af de store anløbshavne. Her indkvarteres gæsterne på hotel. I alt besøger MSC Poesia 53 destinationer i 33 lande under sit 119-dage lange verdenskrydstogt.

Også næste år har MSC Cruises planlagt et World Cruise med afgang i januar 2024. Den helt nye rute omfatter 52 destinationer i 31 lande i Middelhavet, Rødehavet, Sydafrika, Sydamerika, Caribien, USA og Canada, inden skibet vender tilbage til Europa via Grønland og Island, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

19 nye krydstogtskibe får debut i år

Krigen giver færre krydstogtskibe i Danmark i 2023

Krydstogtrederi bruger milliarder på nye luksusskibe