Slemt år for Cimber Sterling

Det var ventet, at Cimber Sterling ville komme ud med det, der så ofte karakteriseres som blodrøde tal. Sådan blev det også, og man kan så begynde at gradbøje om det var værre end ventet. Et underskud før skat på 309 mio. kr., og et driftsresultat i minus på 197 mio. kr. løber man ikke lige fra.

 

"Et underskud på 197 mio. kr. før særlige indtjeningspåvirkende poster giver et stærkt utilfredsstillende resultat, hedder det i den officielle kommentar". Også selv om omsætningen steg med 20 procent.

 

Alligevel er der optimisme at spore. Cimber Sterling forventer en omsætning på over to milliarder kr. i 2010/11,svarende til en vækst på 29 procent bl.a. ved en opdatering af kapaciteten. Det forventes, at den primære drift vil blive et underskud mellem 20 og 80 mio. kr. baseret på dollarkurs og brændstofpriser. Men ikke det plus, som de største optimister havde håbet på.

 

Årsagen til det store underskud skal blandt andet findes i tab under askeskyerne (formentlig 60 mio. kr.) og et svagt salg især af forretningsrejsende i årets første måneder. Parret med stærkt konkurrence og for lave priser.

 

Der er ikke planer om at løbe baglæns. Tværtimod planlægger selskabet at øge frekvenserne på eksisterende ruter, dels at starte beflyvning på nye ruter. Trafiktal for årets første måneder viser positive takter.

 

Selskabets likviditet er sat under pres, men ventes at blive styrket med den hjælpepakke om lån med garantier, som er vedtaget i EU.  En form for hjælp som SAS ikke kan bruge til noget, men som kan blive af afgørende betydning for Cimber Sterling.

 

Skrevet af Ejvind Olesen