Slut med industriferien

Det er den globale konkurrence, der har sørget for, at den tradition nu er ude af billedet i ugerne 29, 30 og 31, hvor Danmark i store træk lå stille, skriver bt.dk.

 

Mange vælger alligeve at lægge hovedferien i de uger, men virksomhedernes ferielukninger hører til sjældenheden.

For eksempel hos Lego, hvor man rent faktisk har en af de travleste perioder i året netop i de uger, fordi man skal kunne levere når højsæsonen starter i oktober.

 

Også to af de helt store danske produktionsvirksomheder, Grundfos og Danfoss, har afskaffet ferielukningen og hos Dansk Industri bekræftes tendensen til, at hjulene holdes i gang – også hen over sommeren.

 

Her siger chefkonsulent Tove Schultz-Lorentzen, at især eksportvirksomhederne undlader at lukke, blandt andet fordi virksomheder i andre europæiske lande holder ferie på senere tidspunkter. Og hos LO er man mest opsat på, at virksomhederne tager hensyn til, at de ansatte får lejlighed til at feriere med børnene i skolernes sommerferie.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.