”Så er det en aftale. De administrerende direktører for Small Danish Hotels, Finn Kræfting, til venstre, og BWH Hotel Group i Skandinavien, Johan Michelson. PR-foto: Morenoclicks.

Small Danish Hotels og Best Western i alliance

Small Danish Hotels og BWH Hotel Group vil samarbejde om salgskanaler og markedsføring, hvilket forventes at give dem ”mere muskelstyrke på markederne og tiltrække nye målgrupper.”

Best Western, en af verdens største hotelkæder hopper nu under dynen med Small Danish Hotels, hedder det i en pressemeddelelse.

BWH Hotel Group, som tæller over 4.700 hoteller i 100 lande, har 17 hoteller i Danmark og over 150 hoteller i Sverige og Norge. Small Danish Hotels består foreløbig af 67 kroer, hoteller, slotte og badehoteller i Danmark.

Finn Steffensen, bestyrelsesformand i Small Danish Hotels og til daglig ejer af Nymindegab Kro mellem Ringkøbing og Esbjerg, ser partnerskabet med verdensomspændende Best Western som vej til at stå stærkere i en branche under pres:

”Den strategiske alliance mellem Small Danish Hotels og BWH Hotel Group har været undervejs et stykke tid, men det er måske det vigtigste tidspunkt nogensinde at stå sammen. Branchen er klemt rent økonomisk af krise på krise, og der er hård konkurrence om gæsterne.

Igennem samarbejdet styrker vi vores markedspositioner og optimerer kædernes finansielle fundament,” siger Finn Steffensen.

”Det største udbud af hoteller i Danmark”
Best Western og Small Danish Hotels vil samarbejde om blandt andet salgskanaler og markedsføring, hvilket ifølge deres pressemeddelelse giver dem ”en helt ny rækkevidde på markederne.”

Johan Michelson, administrerende direktør for BWH Hotel Group i Skandinavien, siger i pressemeddelelsen: ”Vi er glade for at starte samarbejde med Small Danish Hotels. Gennem partnerskabet kan vi tilbyde gæsterne det største udbud af hoteller i Danmark.

Vi ser frem til at styrke vores position på det danske marked og samtidig tilbyde vores gæster et væsentligt større udvalg af hoteller i fremtiden,” siger Johan Michelson.

Med Small Danish Hotels øger BWH Hotel Group sin kapacitet og kommer til at dække hele Danmark. Samtidig bliver Small Danish Hotels synlig på alle BWH Hotel Group’s globale hjemmesider, hvilket giver en ny mulighed for at tiltrække flere internationale gæster til de danske kroer og hoteller, oplyses det.

Boost til vækssten
”Alliancen vil booste væksten i begge hotelkæder og give adgang til nye målgrupper. Best Western står stærkt blandt forretningsrejsende med store businesshoteller, mens Small Danish Hotels har solidt fodfæste i leisure-markedet,” siger SDH-direktør Finn Kræfting og tilføjer:

”Sammen kan vi gøre kagen større og tilbyde vores gæster flere fordele, uden at vi er i konkurrence. Forretningsmodellen er kendt fra flyselskaber, og vi forventer, at den vil tage vores hotelkæder til nye højder.”

Via kædernes loyalitetsprogrammer kan gæsterne optjene og bruge point på kædernes hoteller, ligeledes kan Small Danish Hotels’ gavekort bruges på Best Western-hoteller.

Ligeledes vil kæderne etablere fælles indkøbsaftaler samt dele administrative og kreative ressourcer i Danmark. Hertil en fælles IT-løsning og markedsføring af de danske hoteller til sommeren 2023.

BWH Hotel Group består af tre hotelgrupper: Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group. I Skandinavien har Best Western 160 hoteller på over 100 destinationer.

 

Relaterede artikler:

Hotelkæde vil være dobbelt så stor i Danmark

Stor hotelkæde vil have stærkere markedsprofil

Hotelkæde åbner ved nyt dansk superhospital