Det 60 meter dybde Deep Dive Dubai indeholder 14 millioner liter ferskvand, og dykkerne, amatører som professionelle, kan blandt andet spille undervandsfodbold. PR-foto: Deep Dive Dubai.

Søsætter 60 meter dyb turistattraktion

Guinness World Records har optaget Deep Dive Dubai som verdens dybeste dykkebassin. I attraktionen, der åbner for publikum senere i år, kan dykkerne nå ned på en dybde af 60 meter.

De 60 meter hos Deep Dive Dubai svarer til cirka halvanden gang Rundetårns højde. Og Deep Dive Dubai overtager rekorden som verdens dybeste pool til dykning fra Deepspot udenfor Warszawa, der har en dybde på 45 meter.

De 14 millioner liter ferskvand, der holder en temperatur på 30 grader, i Deep Dive Dubai svarer til indholdet i seks svømmebassiner med olympiske mål. Attraktionen udenfor Dubai er netop taget i brug, men åbner først for kunder senere på året, skriver blandt andet avisen USA Today.

Deep Dive Dubai har en masse attraktioner for dykkere, begyndere som trænede. Der kan for eksempel dykkes som guider, for at være på den mere sikre side Der er blandt andet en slags undervandsby. Ligeledes er der en undervandslejlighed, hvor dykkerne kan kigge ind til soveværelset, køkken, spisestue og sågar en garage med biler og motorcykler, spillemaskiner og anden underholdning.

Kæmpebassinet har 56 kameraer, til overvågning af sikkerheden for dykkerne, samt til souvenirsfotos og videoer. Også for sikkerhedens skyld er der et trykkammer med plads til 12 personer. Deep Dive Dubai har ligeledes restauranter med store vinduer, hvorfra gæsterne via TV-skærme kan se dykkerne.

Dubai har også verdens højeste skyskraber
Udover nu at have verdens dybeste svømmebassin, er Dubai i forvejen hjemsted for verdens højeste skyskraber, det 828 meter høje Burj Khalifa.

Faktisk har Deep Dive Dubai en advarsel mod højder efter at have dykket. “Efter ethvert dyk tilrådes det at vente mellem 18 og 14 timer før man kommer i højder på over 300 meter,” står der på et skilt. Det udelukker så også en flyvning kort efter dykket.

Dubai er det nok mest kendte af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater – en under normale omstændigheder voksende turistdestination, også fra Norden. Andre emirater tæller blandt andet Abu Dhabi, Ras Al Khaimah og Sharjah.

Selve flyselskabet fra Dubai, Emirates, forventer sidst på måneden at have genetableret tæt på 90 procent af det globale netværk, man servicerede før COVID-19. Dermed kommer Emirates op på 880 ugentlige afgange mellem 124 byer.

Emirates flyver for øjeblikket fem gange om ugen mellem København og Dubai med en Boeing 777-300ER. Tidligere har selskabet brugt dobbeltdækkeren Airbus A380’ere til og fra København. De store fly forventes dog tidligst tilbage i sommertrafikprogrammet på København fra næste år.

Relaterede artikler:

Rejsemål åbner verdens dybeste svømmebassin

Stockholm får glæde af oprustning hos Emirates

Qatar på jagt efter flere nordiske turister