Solid vækst for Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn CPHPassagertallet steg i maj med 6,6% i forhold til samme måned i fjor. År til dato er antallet af rejsende steget med 1,5%.

For første gang nogensinde rundede majs passagertal 2,1 millioner, idet CPH satte månedsrekord med 2.146.697 rejsende. Den tidligere maj-rekord blev sat i 2011. Rekorden skyldes primært fortsat  vækst i antal udenrigspassagerer.

Udenrigstrafikken steg med 5,7% bl.a. takket være flot vækst hos Norwegian, easyJet og Vueling samt en stærk start for SAS nye rute til San Francisco. Antallet af transferpassagerer steg med 2,0%. Og for første gang i to år bidrog indenrigstrafikken også til væksten.

”De 17% vækst på indenrigstrafikken skyldes, at vi nu ser en positiv helårseffekt af de indenrigsruter, der blev genåbnet i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs den 3. maj sidste år. Der er dog stadig behov for yderligere kapacitet – ikke mindst i form af flere frekvenser – hvis indenrigstrafikken skal op på niveau med 2011,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

År til dato er der rejst knap 9,2 millioner igennem Københavns Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 1,5%.