Solid vækst for Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn CPHPassagertallet steg i maj med 6,6% i forhold til samme måned i fjor. År til dato er antallet af rejsende steget med 1,5%.

For første gang nogensinde rundede majs passagertal 2,1 millioner, idet CPH satte månedsrekord med 2.146.697 rejsende. Den tidligere maj-rekord blev sat i 2011. Rekorden skyldes primært fortsat  vækst i antal udenrigspassagerer.

Udenrigstrafikken steg med 5,7% bl.a. takket være flot vækst hos Norwegian, easyJet og Vueling samt en stærk start for SAS nye rute til San Francisco. Antallet af transferpassagerer steg med 2,0%. Og for første gang i to år bidrog indenrigstrafikken også til væksten.

”De 17% vækst på indenrigstrafikken skyldes, at vi nu ser en positiv helårseffekt af de indenrigsruter, der blev genåbnet i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs den 3. maj sidste år. Der er dog stadig behov for yderligere kapacitet – ikke mindst i form af flere frekvenser – hvis indenrigstrafikken skal op på niveau med 2011,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

År til dato er der rejst knap 9,2 millioner igennem Københavns Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 1,5%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.