Solidt år for Scandlines

Det dansk-tyske rederi kan se tilbage på et år med en solid økonomisk udvikling. Desuden meddeler Scandlines, at CEO Bengt Pihl træder tilbage, og at rederiets tidligere COO, Søren Poulsgaard Jensen, tager over.

 

Omsætningen steg med 7,8% og sluttede endte på 611 millioner Euro. Driftsresultatet steg til 182 millioner Euro, en forbedring på 3% i forhold til 2010. Ekstraordinære omkostninger og øgede udgifter til brændstof havde en negativ effekt på nettoresultatet, der faldt fra 22 millioner Euro i 2010 til 10 millioner Euro i 2011. Bestyrelsen betragter det økonomiske resultat som tilfredsstillende.

 

2011 var kendetegnet af store investeringer i de nye færger til Gedser-Rostock, M/F Berlin og M/F Copenhagen, i havneinfrastrukturen og i en ny Border Shop i Rostock, samt en løbende omstrukturering, der nu er i sin tredje og sidste fase. Målet er at strømline organisationen og sikre endnu bedre konkurrenceevne.

 

Bengt Pihl har stået i spidsen for processen, men har besluttet at forlade rederiet. I en overgangsperiode på to måneder vil han støtte ledelsen som ekstern konsulent. Søren Poulsgaard Jensen, COO siden november 2009, overtager stillingen som CEO.

 

Inden Søren Poulsgaard Jensen kom til Scandlines, arbejdede han for A.P Møller-Mærsk i en ledende stillinger rundt om i verden.

Skrevet af Flemming Juul