Sommer og ventetid

0
Ejvind Olesen.
Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Der er grund til at kippe med flaget for Københavns Lufthavn med tanke på, hvor slemt det kunne være gået gennem sikkerhedskontrollen. Det er helt andre steder folk står i kø.

Af Ejvind Olesen      

Rundt om i store europæiske lufthavne har de traditionelle køer præget billedet. Når så mange skal med fly eller ankommer med fly, skal det danne propper. Ingen kan have kapacitet til en trafikpukkel to uger om året.

Det ved passagererne, og derfor kommer de i god tid, og på den måde vokser køerne bare endnu mere.

Og selvfølgelig har der været køer i Københavns Lufthavn i de to uger 28 og 29, hvor hhv. 202.154og 197.387passagerer gik gennem sikkerhedskontrollen. Det er kun en del af trafikken. Hertil skal lægges transitpassagerer og alle ankomsterne.

Flyselskaberne har ikke kunnet undgå køer. Nogle mere end andre, men automaterne hjælper naturligvis en hel del. Jeg er bestemt ikke vild med en sådan bingohal, men nogen må jo gøre en dyd af nødvendigheden. De unge har ingen problemer, men mange ældre – og faktisk også mange udlændinge – måtte have hjælp, da jeg forleden fulgte forløbet en eftermiddagstime.

Når det overordnede indtryk af uge 28 og 29 er, at det forløb overraskende godt, var det fordi sikkerhedskontrollen bestod så flot. Det er ellers der, det kniber mest rundt i Europas lufthavne.

Københavns Lufthavn praler lidt. Det skal de have lov til, når det lykkes, at holde den gennemsnitlige ventetid under et kvarter for 99, 6 procent. Og endnu bedre mellem 65 og 68 procent kom igennem på under fem minutter.

Det sidste er en så forløsende statistik, fordi et gennemsnit er meget godt, men hvad kan den der venter en halv time, bruge det til? Det var der i begge uger kun ca. 800 passagerer, der gjorde og det endda under 20 minutter.

Hvorfor nu alle disse tal? Fordi lufthavnen har været hårdt angrebet for lange ventetider i sikkerhedskontrollen efter, at indenrigstrafikken er lagt om. Måske er der andre gener ifølge nogle flyselskaber, men den med sikkerhedskontrollen kan ikke bruges mere.

Det er fortsat besynderligt, at man ikke i EU-regi kan lempe ulogiske og åbenlyst ulogiske bestemmelser, som for eksempel forbud mod væsker i håndbagagen.

Men så længe vi har dem, må vi jo følge dem. Ellers skal amerikanske efterretningsfolk nok være der med det samme, og danske lufthavne bliver placeret blandt de lidt mere usikre og belagt med restriktioner.

Indtil videre er det fantastisk, at vi får lov til at gå igennem uden at tage skoene af i København. Det er der mange andre lufthavne, hvor man ikke gør.

Det kan sagtens være en af grundene til den fine sommerstatistik. Sammen med en fin planlægning.

God weekend.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz