Sorgrejser er en ny trend

Trenden er endnu ikke kendt i Danmark, men omtales herhjemme i Kristeligt Dagblad. Kunderne har alle mistet nærtstående og har behov for at dele sorgen med ligestillede for at komme videre i tilværelsen, skriver bt.dk.

 

Det er TUI, som står bag fænomenet Sorgrejser sammen med det tyske Sorgakademiet, der påtager sig at udvælge rejsefæller, der er i stand til at håndtere sorgen og sørger samtidig for at der kommer professionelle sorgkyndige ledsagere med.

 

Herhjemme vil Star Tours Stig Elling undersøge mulighederne herhjemme, og han betragter det som positivt at kunne bearbejde sin sorg samme med andre. Også rejsebureauet Unitas Rejser, der har kristelig baggrund, kan se det interessante i rejser for sørgende, men teamleder Flemming Kristensen er ikke sikker på, om danskerne er indstillet på at gøre deres sorg så offentlig.

 

Michael Hviid Jacobsen, sociolog på Aalborg Universitet, bekræfter at dansk sorgkultur er under markant ændring og at sorgrejser kan være en naturlig forlængelse af vejen ud om tabuet om døden.

Skrevet af Flemming Juul