Sortlistet flyselskab styrter igen

Trigana Air, ATR 42-300.

Arkivfoto af ATR-flyet fra indonesiske Trigana Air, der havarerede søndag – alle 54 ombord frygtes omkommet.

LUFTFART: Alle 54 ombord på et 27-årigt ATR 42-300 fly fra indonesiske Trigana Air frygtes omkommet efter det søndag havarerede på indenrigsflyvning. Selskabet, der er sortlistet fra at flyve til EU, har haft 14 alvorlige hændelser siden det startede i 1991.

Vraget af propelflyet, der havde 44 voksne passagerer, fem børn og spædbørn samt fem besætningsmedlemmer ombord, blev senere søndag fundet på øen Papua New Guinea, der delvist hører under Indonesien.

Flyet var på indenrigsflyvning på knap 300 km på den indonesiske del af på Papua New Guinea fra Jayapura til byen Oksibil. Indonesiens transportminister oplyser ifølge BBC, at vraget blev fundet i et bjergområde i nærheden af Oksibil. På grund af områdets mange bjerge regnes det som meget vanskeligt at flyve i. Dårligt vejr i området kan have medvirket til havariet.

Trigana Air har haft 14 alvorlige hændelser siden det begyndte at flyve i 1991 – ud af disse endte de 10 med totalbeskadigede fly, oplyser Aviation Safety Network. Trigana Air har været sortlistet fra at flyve til EU-landene siden 2007, hvilket er tilfældet for alle indonesiske flyselskaber, undtagen fire.

I december sidste år styrtede Airbus fra det indonesiske datterselskab af AirAsia i Java Havet, alle 192 ombord omkom.