Southwest Airlines, der her er i Fort Lauderdale-lufthavnen i Florida, arbejder blandt andet for at øge sin tiltrækningskraft overfor erhvervsrejsende. Pressefoto: Stephen M. Keller for Southwest Airlines.

Southwest tilkobler sig endnu et reservationssystem

Southwest Airlines, USA’s største indenrigsselskab, øger samarbejdet med reservationssystemet Sabre. I forvejen har Southwest Business aftaler med GDS’erne Travelport og Amadeus.

Southwest Airlines, den amerikanske mastodont der primært flyver indenrigs, udvider Southwest Business med endnu et GDS-system, Global Distribution System. Nu får Sabre, der er store i USA, modsat tidligere hele Southwest-pakken, herunder Southwest Business. Da Southwest Business-konceptet landede i 2019, havde Southwest kun aftaler på dette område med de to andre store GDS’er, Amadeus og Travelport, sidstnævnte har reservationssystemerne Galileo og Worldspan.

”Vi har været svære (for rejsebureauer og firmakunder, red) at gøre forretning med i måderne, man booke os på; derfor er denne ændring vigtig,” sagde Southwest ved introduktionen af Southwest Business i 2019.

Og nu kommer Sabre også med i Southwest Business. Udvidelsen af samarbejdet sker i forventning om et stigende antal passagerer, herunder forretningsrejsende, siger Southwest i en pressemeddelelse.

Southwest oplyser, at det er første gang i selskabets 51-årige historie, at flyselskabet kan bookes via tre GDS-systemer. “Vi investerer i at være på de bookingkanaler, der er mest brugt af vores erhvervskunder,” siger Dave Harvey, chef for Southwest Business, og tilføjer:

“Med vores nye udvidede partnerskab med Sabre, er vi i stand til at tilbyde alle vores produkter til et større antal virksomheder end nogensinde, hvor de hurtigt kan booke og overvåge deres flyrejser. Efterhånden som stadig flere forretningsfolk igen begynder at rejse, glæder vi os til at byde flere fra dette erhvervssegment velkommen ombord hos os.”

Tallene stiger igen
I 2019, året før coronakrisen, havde Southwest 130 millioner passagerer, flyselskabets største antal nogensinde. I de mest travle perioder af 2019 havde Southwest op til 4.000 flyvninger om dagen mellem 101 lufthavnen i USA ligesom der var ruter til ti lande i USA’s nabolag, oplyser Southwests hjemmeside.

Med udgangen af andet kvartal i år havde Southwest 736 Boeing B737’ere, herunder 68 B737 MAX-8. Til levering frem mod 2031 har Southwest bestillinger på 389 Boeing B737 MAX-fly, 240 B737 MAX 7 og 149 B737 MAX 8.

I de seks første måneder af i år solgte Southwest flybilletter for 5,2 milliarder dollars mod 4,5 milliarder i samme periode sidste år, en stigning på 16 procent. I samme periode, januar til juni i år, havde Southwest 40,3 millioner passagerer mod lige over 30 millioner på samme tid sidste år, en stigning på små 35 procent.

Relaterede artikler:

USA’s største lavprisselskab i reservationssystemer

”Wow, der er godt nok mange flypassagerer”

”Den største IT-sikkerhedsrisiko sidder i direktionen”