Spanien får nye ruter til højhastighedstog

spansk højhastigheds togTURISME: De spanske jernbaner, RENFE, har netop åbnet endnu en strækning for sine højhastighedstog. Og som noget nyt lanceres i samarbejde med Iberia kombinationsbillet, der gør det muligt at købe fly- og togbilletter hos én enkelt udbyder.

Den spanske togtrafik gennemgår i øjeblikket stor moderniseringsproces for at udbygge rutenetværket og gøre det muligt at rejse længere på kortere tid.

Sidste måned åbnede det spanske DSB, RENFE, endnu en ny strækning med højhastighedstoget AVE i det nordvestlige Spanien. Denne gang fra Valladolid og til León. Der var i forvejen AVE-rute fra Madrid til Valladolid.

Den nye højhastighedsbane giver en betydelig forkortelse af rejsetiden fra Madrid via Valladolid til Leon. Den kan nu gøres på blot to timer, oplyser Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

Den nye strækning gør det nemmere for turister at tage turen fra hovedstaden Madrid til f.eks. pilgrimsruten Camino de Santiago, Asturien, Galicien eller til provinsen León.

Ud over destinationen i León forbinder AVE-højhastighedstogene allerede Madrid med mange af Spaniens andre store byer, f.eks. Malaga, Valencia og Barcelona.

RENFE har sammen med Spaniens største flyselskab, Iberia, netop indført kombinationsbilletten Train & Fly. Men den kan passagerer rejse med både fly og tog på den samme billet.

Denne service, som i øjeblikket tilbydes til passagerer med endelig destination i Zaragoza, Valladolid, Sevilla, Cordoba eller Malaga, inkluderer også billetten til Cercanías-lokaltog (tog på kortere distancer inden for regionen Madrid), som forbinder Madrids vigtigste togstationer med hovedlufthavnen Barajas.

Iberia fra Oneworld-alliancen har dagligt fly med sit datterselskab Iberia Express mellem København og Madrid.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark hører under statsadministrationen TURESPAÑA.