Spanien største destination i juli fra København

LUFTFART: Sidste måned fløj mere end hver 10. passager i Københavns Lufthavn til eller fra Spanien. Alene i dag har otte flyselskaber 21 afgange fra Københavns Lufthavn til seks spanske destinationer.

Københavns Lufthavn har kigget på, hvad der var denne sommers mest populære rejseland i juli – og Spanien kom ind på klar topplacering, oplyser lufthavnen til standby.dk

”I juli i år var der 35 pct. flere rejsende mellem Københavns Lufthavn og Spanien end i samme måned i 2015. Københavns Lufthavn havde i juli i år tæt på tre mio. passagerer – og der var 306.000 passagerer til og fra Spanien, altså mere end hver 10. rejsende,” siger pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, og tilføjer: ”Spanien er igen i år et kæmpe hit. Flere flyselskaber har indsat mere kapacitet mellem Københavns Lufthavn og Spanien. Det er en europæisk tendens, der også hænger sammen med færre rejser til f.eks. Tyrkiet og Egypten.”

De største destinationer fra Københavns Lufthavn til Spanien var sidste måned Malaga med 263.000 rejsende, Barcelona havde 225.000, mens der var 170.000 til og fra Madrid.

Alene i dag, fredag, er der fra Københavns Lufthavn disse afgange til Spanien: Norwegian (2 flyvninger), Primera Air, Ryanair og SAS til Malaga, Jet Time, Norwegian (2 flyvninger), SAS, Thomas Cook Airlines og TUIfly Nordic til Mallorca, Norwegian (3 flyvninger) og Vueling (2 flyvninger) til Barcelona, Thomas Cook Airlines til Lanzarote, Iberia, Norwegian og Ryanair til Madrid samt Norwegian til Alicante.​