Spanien venter nyt rekordår for danske turister

Maspalomas. Foto: Ove Nilsson.

I år forventer TUI på baggrund af tal fra Spaniens Turistbureau, at 12% flere danskere – svarende til 1,6 millioner – vil rejse til Spanien, og det er flere end nogensinde før.

De nye danske Spanien-rejsende er primært taget fra lande som Tyrkiet, Tunesien og Egypten, der efter en lang periode med uro, har måttet sige farvel til 100.000 danskere siden 2013 ifølge tal fra Trafikstyrelsen.

”Vi har aldrig før set så stort et udsving i danskernes rejsemønstre. Efterspørgslen på tryghed er større end nogensinde, og her vinder Spanien igen i år i danskernes øjne”, siger Nikolai Johnsen, pressechef for TUI i Danmark.

Som konsekvens af de store ændringer har en række rejsearrangører skåret ned i mængden af rejser til Tyrkiet og Egypten for at øge afgangene mod spanske feriemål. Men grænsen er ifølge TUI ved at være nået, da antallet af spanske hotelsenge har svært ved at følge med.

”Det er jo ikke bare danskerne, der gerne vil på ferie i Spanien. Derfor skal man være ekstra opmærksom på at finde det gode hotel i fornuftig tid, hvis man ikke vil ende med Sorteper”, siger Nikolai Johnsen.

For rejsearrangørerne står De Kanariske Øer til at få den store vækst af danskere. Efterspørgslen har nemlig betydet, at øerne har udviklet sig til en populær sommerdestination, hvor de tidligere ellers var forbeholdt de danske vinterrejsende. TUI øger om sommeren til Tenerife fra Billund og Aalborg, samt Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura fra Københavns Lufthavn.
Derudover øger TUI også til Barcelona og Malaga fra alle tre lufthavne.

Sidste uges salg alene fyldte 24 feriefly for TUI med destination i Spanien i løbet af 2017.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.