Spansk MICE-fremstød i Danmark

Direktør for Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, Raul Castro Cano, flankeret ved sammenkomsten.

Direktør for Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, Raul Castro Cano, flankeret på sammenkomsten i går på Marriott Copenhagen af kolleger fra lokalregeringen på de Baleariske Øers turistagentur, Patricia Mandado, til venstre, og Catalina Cañellas.

TURISME: Spaniens største hotelkæde får hotel i København – og på Mallorca åbner næste år et af Spaniens største konferencecentre, blev det oplyst på sparsomt besøgt spansk MICE-workshop i går i København.

De spanske Baleariske Øer – primært Mallorca og Ibiza – havde i går stor MICE-sammenkomst i København. Her var ca. 20 deltagere fra de spanske øer, men alt for få danske rejsebureau-repræsentanter – måske pga. den danske efterårsferie.

Selve Spanien forventer i år over en mio. danske ankomster. Blandt de største spanske modtagere af danske rejsende er regionerne Andalusien med Malaga, Catalonien med Barcelona som hovedby, De Kanariske Øer, De Baleariske Øer med Mallorca som største destination og Valencia-regionen med Allicante som største desination.

Næste år får Mallorca sit hidtil største kongrescenter i hovedbyen Palma. Her bliver der plads til 5.000 gæster med op til 2.000 i et auditorium.

Ved siden af kongrescenret kommer 265 værelsers stort Melia-hotel, Spaniens største hotelkæde. Den forventer snart at åbne hotel i København, men har ingen konkrete planer.

Melia har foreløbig 300 hoteller i snart 50 lande på fire kontinenter, herunder 21 på de baleariske øer, hvorfra Melia stammer.